Ocean Wings ‘Flexible Living' Design Breakdown | 天晉設計介紹

by 
Synthia Wan
|
December 13, 2019
Showcase
interior-design-oceanwings

移動變換空間

設計師為了增強客廳的空間感把其中一間睡房的牆打通,完美打造出一個大廳的感覺,同時保留房間用途及使用者隱私,增設了屏窗及窗簾。 在其他的位置上也用了活動趟門以分間不同的使用區,以作方便打理及存放家中不同擺設及使用需要。

Flexible Living

In order to enhance the sense of space in the living room, the designer opened up the wall of one of the bedrooms, perfectly creating the feeling of a hall, at the same time retaining the purpose of the room and the privacy of the user, adding screens and curtains. In other place, movable sliding doors are also used to divide the different use areas for easy care and storage of different furnishings and use needs at home.

移動變換空間

全屋最大的改動為客廳的兒童房,設計師摒氣間隔牆,改用書枱劃分空間並擴大房間面積。趟開玻璃趟門和百葉簾,睡房便成為獨立的空間。

Spaciousness

The biggest change in the house is the children's room in the living room. The designer abandons the partition wall and uses a desk to divide the space and expand the room area. Opening the glass sliding door and Venetian blinds, the bedroom becomes a separate space.

經典工業風

特色牆以泥水批盪,儲物櫃為天然木皮製成,加上天花的黑色路軌燈,展現經典的工業風格。

Classic industrial style

The characteristic wall is made of cement, the lockers are made of natural veneer, and the black rail lights of the ceiling shows the classic industrial style.

移動變換空間

設計師為了增強客廳的空間感把其中一間睡房的牆打通,完美打造出一個大廳的感覺,同時保留房間用途及使用者隱私,增設了屏窗及窗簾。

在其他的位置上也用了活動趟門以分間不同的使用區,以作方便打理及存放家中不同擺設及使用需要。

Guided Separators

In order to enhance the sense of space in the living room, the designer opened up the wall of one of the bedrooms, perfectly creating the feeling of a hall, at the same time retaining the purpose of the room and the privacy of the user, adding screens and curtains.In other places, movable sliding doors are also used to divide the different use areas for easy care and storage of different furnishings and use needs at home.

多功能工作檯

設計師在開放式廚房特別設置了島型工作檯,這張兼備紅酒櫃和開合飯枱,大大完善整個空間的餐廚功能

Multi-Functional Workbench

The designer specially set up an island-type work table in the open kitchen. This combination of wine cooler and dining table greatly improves the kitchen function of the entire space.

小樹屋

設計師善用高樓底的優勢,在上方加建睡床並以圍身作分隔,打造別有洞天的佈局,預留左工人房之用,現在則是孩子專屬的小睡房。

 Little Tree House

The designer made a good use of the advantages of the high floor to build a bed above and separated by a perimeter to create a unique layout. It was reserved for the worker's room, and it is now a kid’s tiny bedroom.

恬然小清新

主人房佈局更見簡潔,白色牆身配搭天然木皮的家具。女戶主喜歡日式榻榻米的格局,這亦是主人房採用木裝地台床的原因。地台設有抽屜儲物,床尾的衣櫃加入磨砂黑色鐵架,呼應全屋的設計風格。

Minimalistic Master Bedroom

The master bedroom has a simpler layout, with white walls and natural veneer furniture. Female heads like the Japanese-style tatami pattern, which is the reason of  the master bedroom used wooden floor beds. The floor is equipped with drawer storage, and the wardrobe at the end of the bed  added with frosted black iron frame, which is the style of the design of the whole house.

Working on this house was a lot of fun and very exciting, we look forward to designing more spaces with flexible space separators! This interior renovation has been featured in NEW HOUSE's March 2019 Edition, to discover more about this please head on over to our portfolio page.

latest POSTS