Cheong Wong Mansion | Concept

interior-3d-cwm

Small Space? Not a problem!

Cheong Wan Mansion's appartments are located in the Sai Wan area of Hong Kong. With a relatively small form factor and only one face of the rectangular appartment exposed to natural sunlight, it was important to fully maximise the area around the window space.

Inch Interior Design Hong Kong Cheong Wan Mansion

The most important aspects was to have the bed and the work space closest to the sunlight as that is where our client would spend most of their time. We have added an additional 'relaxing space' parallel to the bedside work station. Whilst keeping the minimalistic kitchen tucked away in the corner near the entrance doorway.

Inch Interior Design Hong Kong Cheong Wan Mansion
Small makeshift kitchen tucked away in the corner.

From another angle you could see how we positioned the kitchen on the backside of the bathroom. The translucent doorway keeps the room feeling more spacious than it actually is.

Inch Interior Design Hong Kong Cheong Wan Mansion
Translucent bathroom door enhances the spaciousness of the environment.

In smaller spaces it is important to place large mirrors, in this design we have pragmatically positioned a large mirror by the entrance doorway, which is both functional and aesthetically resonant. The light grayscale tone of the appartment helps improve the feeling of layers.

Inch Interior Design Hong Kong Cheong Wan Mansion

Illumination is extremely important, with only one side of the appartment exposed to sunlight, we have strategically and aesthetically positioned the lighting to effectively light up the space.

Inch Interior Design Hong Kong Cheong Wan Mansion
Spotlights and ambient lighting around the house keeps the appartment brightly lit.

This concept design had presented us with a challenge where we had to partition a space, maximising sunlight exposure as well as balancing functionality. It was an exciting challenge constrained by a limited budget, and what you see here is the final photo-real rendering of the space we've designed.

latest POSTS